Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

INFO dan za srednjoškolce iz Kotora

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, uz podršku Ministarstva prosvjete, organizuje u utorak 9. decembra u Nikšiću i Podgorici, Info dan o NATO i EU za srednjoškolce iz Kotora. Domaćini Info dana su Ministarstvo unutrašnjih poslova, NVO Alfa Centar iz Nikšića i Info centar o evroatlantskoj integraciji.

U Gradskoj kući u Nikšiću, srednjoškolci iz Kotora će od 09.30-10.45 sati, razgovarati sa predstavnicima NVO Alfa Centar o svojim projektima i takmičenju „Aliante“. Nakon toga, u saradnji sa studentskim radiom „Krš“, studetskim portalom „Tragom.me,“ i agencijom „Defacto“, održaće se debata o informisanosti mladih o evroatlantskim integracijama. 

Nakon Nikšića, kotorski srednjoškolci će se preseliti u Podgoricu, gdje će posjetiti policijski kamp na Zlatici od 12-14 sati, i gdje će im se obratiti generalni direktor Direktorata za vanrede situacije Mirsad Mulić i glavni policijski inspektor u Upravi policije MUP-a Petar Krstajić. Učenicima će biti predstavljene aktivnosti Direktorata za vanredne situacije, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Posebne jedinica policije (PJP), kao i učešće pripadnika Uprave policije MUP-a u mirovnim misijama i Taktičko-tehnički zbor (TT zbor).

Od 16 - 18 sati, kotorski srednjoškolci biće gosti Info centra o evroatlantskim integracijama (Rimski trg), gdje će im biti predstavljen rad Centra, kao i mogućnosti studiranja u inostranstvu u okviru programa EU „Erasmus+“ i projekat NATO-a „Nauka za mir“ koji će predstaviti mr Darko Petrušić, pomoćnik ministra nauke. 

Studenti će imati prilike da u Info centru razgovaraju i sa ambasadorkom Njemačke Gudrun Štajnaker (od 17-18 sati).

Događaji su otvoreni za medije.

Info dan se organizuje u okviru javnog dijaloga o članstvu CG u NATO i u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU od 2014-2018. godine, u cilju informisanja različitih ciljnih javnosti o evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore.

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO / Biro za odnose s javnišću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?