Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Larše prenio Đukanoviću snažnu podršku Gornjeg doma Parlamenta Francuske članstvu Crne Gore u NATO-u

Objavljeno: 11.12.2014. 17:47 Autor: BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
 
 
Gornji dom Francuskog parlamenta - Senat angažovaće se snažno kako bi podržao Crnu Goru u Parlamentarnoj skupštini NATO-a sa ciljem da Crna Gora dobije poziv za članstvo - saopšteno je u četvrtak predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću u tom Senatu.

Predsjednik Senata Žerar Larše i predstavnici senatskog Odbora za vanjsku politiku istakli su da će Senat, prepoznajući značaj proširenja Alijanse i na ovaj dio Mediterana, poslati Parlamentarnoj skupštini NATO-a pismo podrške članstvu Crne Gore.

U razgovoru predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića i predsjednika Senata Francuske Žerara Laršea iskazana je i snažna podrška Francuske daljem putu Crne Gore u Evropsku uniju i konstatovan napredak u poglavljima posebno značajnim za proces pregovora.

Na sastanku je bilo riječi i o bilateralnim odnosima Crne Gore i Francuske koji su ocijenjeni kao odnosi povjerenja i prijateljstva. Osvrćući se na perspektivu ekonomske saradnje dviju država i potrebu za većim prisustvom francuskih investicija, zaključeno je da je sljedeća faza međudržavnih odnosa intenziviranje ekonomske saradnje.
 
Ukazano je i na značaj saradnje u oblasti obrazovanja i šansi za mlade koje mogu ostvariti kroz programe mobilnosti studenata.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o prilikama u regionu u kontekstu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore kao okvira za stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?