Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Tenderske komisije: Otvorena jedina ponuda za Novi Duvanski kombinat AD Podgorica

Objavljeno: 13.02.2015. 21:38 Autor: Tenderska komisija za privatizaciju
Na sjednici Tenderske komisije za privatizaciju koja je održana danas, u prisustvu predstavnika ponuđača, izvršeno je otvaranje jedine ponude koja je dostavljena na javnom tenderu za dokapitalizaciju putem izgradnje fabrike i prodaje akcija u kompaniji „Novi Duvanski kombinat“ AD Podgorica, od strane kompanije DOO „Montenegro Duvan comerc“ Mojkovac. Tenderom je bila predviđena privatizacija Društva putem kupovine 100% akcijskog kapitala ili dokapitalizacijom, bez kupovine akcija.

Ponuđač se opredijelio za dokapitalizaciju Društva, bez kupovine akcija, u visini Obaveznog Investicionog programa za izgradnju fabrike i organizaciju proizvodnje u iznosu od 8.040.000,00 eura, koji uključuje ulaganje u osnovna sredstva u iznosu od 6.790.000,00€ i to: građevinske objekte u iznosu od 3.490.000,00€, tehnološku opremu u iznosu od 3.050.000,00 € i pomoćnu opremu u iznosu od 150.000,00 €, kao i investiranje u obrtna sredstva u iznosu od 1.250.000,00€. 

Investitor je u ponudi preuzeo obavezu da zaposli 86 novih radnika – 50 u prvoj fazi i 36 u drugoj. Najveći dio zaposlenih biće angažovano od postojećih zaposlenih i sa Zavoda za zapošljavanje iz Podgorice, a menadžerska struktura biće po potrebi angažovana i sa šireg prostora.

Takođe, Investitor će obezbijediti proizvodni prostor veličine 7,000m² za obradu, pripremu i proizvodnju cigareta u Prvoj i Drugoj fazi, kupiti dvije nove linije za pripremu i proizvodnju cigareta, a od postojeće opreme remontovati i rekonstruisati dio tehnološke linije za obradu duvana i dio opreme za pripremu, proizvodnju i pakovanje cigareta.

Komisija će u skladu sa definisanom procedurom, u saradnji sa privatizacionim savjetnikom u prvoj fazi evaluacije ponude, izvršiti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova, utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

Tenderska komisija za privatizaciju
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?