Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Šimomura: Nastavak intenzivne saradnje Ministarstva pravde i UNDP

Objavljeno: 04.03.2015. 22:46 Autor: Ministarstvo pravde/Biro za odnose s javnošću

Ujedinjene nacije su, kroz Program za razvoj (UNDP), aktivan sudionik procesa u Crnoj Gori koji doprinose napretku, što potvrđuje niz uspješno sprovedenih projekata sa crnogorskim institucijama na jačanju vladavine prava i reforme pravosuđa - saglasili su se na današnjem sastanku potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković i v.d. stalnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori Norimasa Šimomura.

Sagovornici su se u tom kontekstu osvrnuli na zajednički projekat uvođenja sistema besplatne pravne pomoći u Crnoj Gori koji je, kroz rad kancelarija za pružanje pravne pomoći, u svim crnogorskim sudovima omogućio da građani u stanju socijalne potrebe imaju nesmetan i efikasan pristup sudu u ostvarivanju svojih prava.

Šimomura je kazao da će UNDP nastaviti intenzivno da sarađuje sa Ministarstvom pravde, kroz ekspertsku i drugu podršku na podzakonskim aktima, koji prositiču iz seta sistemskih zakona iz oblasti pravosuđa, kao i na implementaciji mjera iz Strategije reforme pravosuđa (2014-2018) i pri izradi softvera za evidenciju predmeta nove Agencije za sprječavanje korupcije.

Potpredsjednik Marković je iskazao zadovoljstvo i zbog budućeg trogodišnjeg partnerstva sa UNDP na implementaciji projekta jačanja efikasnosti pravosuđa u Crnoj Gori kroz primjenu ICT tehnologija, gdje su partneri Ministarstvu pravde i Vrhovni sud, Vrhovno državno tužilaštvo i Sudski savjet, a donator Vlada Kraljevine Norveške.

Ministarstvo pravde/Biro za odnose s javnošću

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?