Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Brajović na eksplanatornom sastanku o TEN-T mreži u Crnoj Gori

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, na poziv generalnog direktora Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijana Danijelsona i generalnog direktora Direktorata za mobilnost i transport Evropske komisije Žoao Aguira Mačada, boravi danas u Briselu, gdje će se na eksplanatornom sastanku razmatrati indikativna TEN-T glavna mreža u Crnoj Gori. U susret tom sastanku, ministar Brajović je prije nekoliko dana razgovarao je sa ambasadorom Delegacije EU u Podgorici Mitjom Drobničem. 

Krovni dokument politike Evropske unije prema zemljama Zapadnog Balkana je Memorandum o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnoj Evropi, koja je u saradnji sa Evropskom komisijom, kroz uspostavljene mehanizme, kriterijume i mjere, prerasla u SEETO sveobuhvatnu mrežu (region Zapadnog Balkana), i kroz Anekse postala dio Trans-evropske sveobuhvatne transportne mreže, tzv. TEN-T. 

U komunikaciji sa EU, i u okviru Berlinskog procesa, nastoji se da zemlje Zapadnog Balkana ostvare napredak i harmonizuju okvirne politike i finansijske instrumente sa Evropskom unijom, kako bi ubrzali političke i regulatorne reforme, i usmjerili investicije na ključne koridore i međusobne veze.


Ministarstvo saobraćaja i pomorstva/Biro za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?