Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Žugić - Kuri: Podrška Crnoj Gori ka putu u eurozonu

Objavljeno: 23.03.2015. 18:37 Autor: Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Ministar finansija dr Radoje Žugić primio je danas delegaciju Evropske centralne banke koju je predvodio član Izvršnog odbora te institucije Benoa Kuri, sa kojim je razgovarao o fiskalnim i monetarnim aspektima procesa EU integracija Crne Gore.

„Učešće Crne Gore u eurozoni stvorilo bi mogućnosti korišćenja ne samo fiskalnih, već i monetarnih mjera što bi, u konačnom, doprinijelo efikasnijem rješavanju ekonomskih ranjivosti” - istakao je ministar Žugić, naglasivši značaj tješnje saradnje Crne Gore sa Evropskom centralnom bankom u tom kontekstu.

Ukazujući na značaj približavanja Crne Gore Evropskoj uniji, kao našem dugoročnom cilju, ministar Žugić je upoznao goste sa osnovnim makroekonomskim i fiskalnim parametrima i planovima vezanim za dalje sprovođenje fiskalne politike. Konstatujući pomake koje je Crna Gora ostvarila u pogledu ekonomskih kretanja, ministar Žugić je naglasio važnost sprovođenja strukturnih reformi, posebno u cilju povećanja produktivnosti i podsticaja razvoja prioritetnih oblasti.

Gospodin Benoa Kuri pohvalio je napore koje Vlada preduzima na uspostavljanju finansijske stabilnosti, i izrazio podršku institucije koju predstavlja u daljem pregovaračkom procesu, prepoznajući kontinuiranu posvećenost Crne Gore evropskim ciljevima.

Ministar je ponovio da ambicija Crne Gore nije da uđe u eurozonu koristeći prečice, već da njena posvećenost EU integracijama bude prepoznata kroz ispunjavanje standarda koji se od nje očekuju.

Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?