Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Kavarić - Ljajić: Crna Gora i Srbija da dogovore zajednički nastup na trećim tržištima

Objavljeno: 23.03.2015. 21:22 Autor: Ministarstvo ekonomije / Biro za odnose s javnošću
Crna Gora i Republika Srbija će pripremiti Sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, dogovoreno je na sastanku ministra ekonomije dr Vladimira Kavarića i potpredsjednika Vlade Republike Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića danas u Podgorici.

Na sastanku je istaknuto da zemlje regiona Zapadnog Balkana, iako međusobno konkurentne, treba da udruže snage i time povećaju kvalitet svoje ponude.

„Zajednički nastup Crne Gore i Srbije na trećim, udaljenim tržištima u oblasti turizma nedavno je dogovoren i, s obzirom na činjenicu da je Crna Gora jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i jedna od najvažnijih destinacija, potrebno je precizirati sličnu saradnju i u ostalim oblastima“, kazao je ministar Ljajić.

Ministar Kavarić je rekao da je Vlada Crne Gore spremna da razgovara o potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu dvije zemlje na trećim tržištima i da pomenuti sporazum treba da se odnosi na sve oblasti za koje postoje komplementarni interesi dvije države, a s ciljem unapređenja privrednih potencijala i jedne i druge zemlje.

Ministri Kavarić i Ljajić ocijenili su bilateralne odnose dvije zemlje kao dobre i saglasili se da u narednom periodu saradnju treba intenzivirati i raditi na njenom daljem unapređenju. Upravo će najavljeni Sporazum biti jedan od koraka ka jačanju ekonomskih odnosa dvije države.

Ministarstvo ekonomije / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?