Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uručivanje nagrada za najbolje literarne radove na temu „Ja u svijetu tehnologija“

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović uručiće u četvrtak, 23. aprila 2015. godine, nagrade za najbolje literarne radove na konkursu “Ja u svijetu tehnologija”, koji je objavljen povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u. Svečanost uručivanja nagrada održaće se u hotelu Ramada (sala „Medun“), u 10.00 sati.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije je povodom Mađunarodnog dana djevojčica u ICT-u ( Girls in ICT Day 2015) organizovalo takmičenje za najbolji literarni rad na temu „Ja u svijetu tehnologija“. Zemlje članice Međunarodne unije za telekomunikaciju, posljednjeg četvrtka u aprilu, tradicionalno obilježavaju Dan djevojčica u ICT-u, sa ciljem da se mladim ženama približe informacione i komunikacione tehnologije, predstave mogućnosti za zapošljavanje u toj oblasti, kao i da se djevojke podstaknu na razmišljanje o karijeri u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija. Konkurs je trajao od 2. do 15. aprila, a pravo učešća imale su učenice završnih razreda osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je Lidija Ćorić, OŠ „Braća Ribar“, Nikšić, drugo mjesto osvojila je Nevena Mujičić, OŠ „Vuk Karadžić“, Podgorica, a treće je pripalo Gordani Radulović, OŠ „Sutjeska“, Podgorica.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto pripalo je Milici Grbović, Srednja mješovita škola „17. septembar“, Žabljak, drugo mjesto osvojila je Marija Burić, Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“, Podgorica, dok je treće mjesto osvojila Irina Lakić, Gimnazija „Slobodan Škerović“, Podgorica.

Za najbolje literarne radove obezbijeđene su nagrade koje su, pored Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, obezbijedili sponzori: M-tel, S&T,Čikom i Pin Montenegro.
Po tri nabolja rada iz osnovnih i srednjih škola nagrađene su sljedećim nagradama:

Prva nagrada – laptop računar;

Druga nagrada – tablet računar;

Treća nagrada – smart telefon.

Za sve nagrađene obezbijeđena je besplatna ECDL obuka i ECDL sertifikat, dok prvonagrađena iz srednje škole stiče pravo na volonterski staž u ICT firmi sponzoru konkursa.

Nagrađene literarne radove možete pročitati ovdje.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?