Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lukšić na sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Brdo procesa

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić učestvovaće u četvrtak, 23. aprila 2015. godine u Sloveniji, na sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Brdo procesa.

Učešće potpredsjednika Lukšića na sastanku ministara vanjskih poslova predstavlja priliku za dalju promociju napretka i ostvarenih rezultata Crne Gore na nacionalnom, regionalnom i evropskom planu, kao i razmjenu mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, u prvom redu zajedničkoj saradnji na projektnom nivou i evropskim integracijama.

Sastanak, koji organizuju Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije i Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Francuske, okupiće osim domaćina, šefove diplomatija Austrije, Njemačke, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore. Takođe, na sastanku će učestvovati i visoki predstavnici međunarodne zajednice, među kojima i evropski komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johan Han (Johannes Hahn) i potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Evropske unije Federika Mogerini (Federica Mogherini).

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija/Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?