Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Brajović razgovarao sa delegacijom Ministarstva trgovine NR Kine

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas delegaciju Ministarstva trgovine NR Kine,koju je predvodio zamjenik Generalnog direktora u Sektoru za spoljne investicije i ekonomsku saradnju Đou Đenšeng (Zhou Zhencheng).

Akcenat razgovora bio je na projektu autoputa Bar - Boljare, čija je realizacija zvanično otpočela danas, ali i na saradnji Kine i Crne Gore u svim vidovima saobraćaja. Kad je riječ o autoputu, ministar Brajović je rekao da je u pitanju najznačajniji infrastrukturni projekat za državu Crnu Goru i jedan od mnogih koje kompanija CRBC realizuje širom svijeta. Ministar je takođe istakao i odličnu saradnju na izgradnji četiri broda u Kini za crnogorske kompanije, čijim kvalitetom smo veoma zadovoljni. Podsjetio je da su u tom poslu svi rokovi ispoštovani, te da se nada da će takva praksa biti nastavljena i prilikom izgradnje autoputa. 

Đenšeng je istakao da je trgovinska razmjena između Crne Gore i Kine povećana za preko 100% u odnosu na prethodnu godinu i da ima puno prostora za povećanje izvoza iz Crne Gore prema toj zemlji. Čestitao je na uspješnom početku radova na prioritetnoj dionici autoputa od Smokovca do Mateševa, istakavši i zasluge ministra Brajovića za stvaranje neophodnih pretpostavki za realizaciju tog projekta.

Đenšeng je rekao da je, za realizaciju tog projekta, EXIM banka odobrila Crnoj Gori najveći iznos kredita u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?