Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Žugić - Proskurjakova: Partnerska podrška Svjetske banke

Objavljeno: 15.05.2015. 23:44 Autor: Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Ministar finansija dr Radoje Žugić primio je danas šeficu Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatjanu Proskurjakovu, sa kojom je razgovarao o daljoj saradnji i razvojnim modelima unapređenja već započetih zajedničkih projekata.

Osvrnuvši se na pozitivne impresije sa nedavno održanih sastanaka sa Svjetskom bankom u Vašingtonu, ministar Žugić je potencirao urgentnost rješavanja problema duga opština, kroz ekspertsku i finansijsku podršku Svjetske banke. Pomenuta podrška, kako je istakao ministar, odvijala bi se na dva kolosjeka koja bi podrazumijevala kontinuirano izvještavanje i izradu analize finansijskog stanja i održivosti lokalnih samouprava, ali i realizaciju pilot projekta koji bi poslužio kao model za prevazilaženje problema u ostalim lokalnim samoupravama.

Uvažavajući potrebe koje je obrazložio ministar Žugić, gospođa Proskurjakova je prenijela spremnost Svjetske banke za pružanje savjetodavne i finansijske podrške, kao poptporu reformama koje Crna Gora želi da sprovede. Gospođa Proskurjakova je takođe istakla zadovoljstvo zbog dinamike realizacije aktivnosti na aktuelnim projektima u oblasti zdravstva i poreske administracije. 

Dogovoreno je da se komunikacija oko konkretnih koraka i vidova podrške nastavi u budućem periodu.

Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?