Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Gvozdenović u Portorožu: Evropska komsija spremna da podrži razvoj Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović susreo se u Portorožu, u okviru Samita 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope, sa evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc.

U razgovoru je pozdravljen razvoj Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije, uz ocjenu da je u prethodnom periodu ostvaren progres u dostupnosti Crne Gore i izgradnji i unapređenju saobraćajne infrastrukture. Takođe je naglašeno da je važno nastaviti sa daljim, kvalitetnijim, povezivanjem Crne Gore sa ključnim emitivnim turističkim tržištima, na čemu će se intenzivno raditi u narednom periodu.

Po riječima komesarke Bulc, Evropska komisija je spremna da podrži izradu tehničke i druge dokumentacije za saobraćajnu infrastrukturu, o čemu su preliminarni razgovori već obavljeni sa resornim ministarstvom. Nastavak razgovora sa Evropskom komisijom, na temu povezanosti i unapređenja saobraćajne infrastrukture, očekuje se narednog mjeseca u Rigi.

Tema razgovora ministra Gvozdenovića i komesarke Bulc bila je i zaštita životne sredine i održivi razvoj, i u tom kontekstu spremnost Evropske komisije da podrži konceptu Smart City, u cilju poboljšanja kvaliteta života i ponude, kako za građane Crne Gore, tako i za turiste.

Samit 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope završava se danas, a ministar Gvozdenović će učestvovati na ministarskom panelu na temu ''Kako biznis kreativnost pretvoriti u uspješnu realnost''.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Biro za odnose s javnošću


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?