Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lukšić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana Masafumija Kurokija

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Japana Masafumija Kurokija.

Potpredsjednik Lukšić je izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima dvije zemlje i zahvalio ambasadoru Kurokiju na ličnom doprinosu unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa. On je ukazao na kvalitetnu saradnju u mnogim oblastima, uz ocjenu da veoma dobre međudržavne odnose treba intenzivirati i na ekonomskom planu i dodao da Vlada veoma cijeni dosadašnju razvojnu pomoć Japana Crnoj Gori.

Ambasador Kurokiji je istakao da dvije zemlje karakterišu prijateljski odnosi i pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla u ispunjavanju svojih strateških ciljeva, uz ocjenu da je taj uspjeh veoma značajan za cijeli region. On je zahvalio na podršci Vladi Crne Gore tokom svoje diplomatske misije i izrazio uvjerenje da će bilateralni odnosi nastaviti da se jednakim intenzitetom razvijaju i u nastupajućem periodu.

Tokom sastanka bilo je riječi o daljem unapređenju odnosa dvije države u oblastima nauke i obrazovanja, turizma, kao i saradnje na multilateralnom planu.


Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija/Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?