Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Žugić - Štajnaker - Šmuling: Nastavak uspješne saradnje Vlade Crne Gore sa KfW

Objavljeno: 03.06.2015. 23:45 Autor: Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorkom Njemačke Gudrun Štajnaker i predstavnicima Njemačke razvojne banke (KfW), koje je predvodio projektni menadžer Bodo Šmuling.

Ističući da je dosadašnja komunikacija u svim segmentima bila uspješna i profesionalna, predstavnici KfW su iskazali zainteresovanost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom kroz ulaganje u obnovljive izvore energije, odnosno podršku projektima energetske efikasnosti, kao i razvoj komunalne infrastrukture, dominantno na primorju Crne Gore.

Vodeći se pozitivnim iskustvima u radu sa Vladom Crne Gore na realizaciji projekata energetske efikasnosti u javnim ustanovama, koji su se, kako je gospodin Schmulling istakao, pokazali kao najuspješniji u regionu, i koji predstavljaju dobar primjer za implementaciju sličnih modela u zemljama okruženja, predstavnici KfW-a su iskazali otvorenost za širenje opsega zajedničkog djelovanja.

Zahvalivši se na kvalitetnom partnerskom odnosu, ministar Žugić je prenio spremnost Vlade i institucije koju predstavlja da u punoj mjeri podrži razvojne projekte koji su od nacionalnog interesa i koji ne predstavljaju rizik za održivost javnih finansija. U tom kontekstu, ocijenio je da namjere KfW-a u vezi sa pomenutim projektima podrazumijevaju održivost prenosa i proizvodnje energije i imaju direktan efekat na prihodnu stranu budžeta kroz ostvarene uštede, te da korespondiraju sa Vladinim politikama i ciljevima.

Imajući u vidu zajedničke interese dviju strana, dogovoreno je da se komunikacija o navedenim temama nastavi, kako bi se u što kraćem roku stvorile pretpostavke za njihovu realizaciju.

Ministarstvo finansija / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?