Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Alen: Napori Crne Gore na suzbijanju terorizma od velikog su značaja ne samo za Crnu Goru, već i za međunarodnu zajednicu

„SAD veoma cijene učešće i doprinos Crne Gore Globalnoj koaliciji za borbu protiv ISIL-a“ - rekao je specijalni izaslanik predsjednika Gobalne koalicije za borbu protiv ISIS-a, general Džon Alen tokom susreta sa potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem, na marginama To Be Secure Foruma koji se održava u Budvi.

„Rad na legislativi i napori svih relevantnih subjekata u Crnoj Gori na suzbijanju terorizma, posebno kada su u pitanju strani borci, od velikog je značaja ne samo za Crnu Goru, već i za međunarodnu zajednicu“ - ključna je poruka generala Alena, koji je naglasio da u narednom periodu pažnju treba usmjeriti na ustanovljavanje najbolje prakse kada je u pitanju proces rehabilitacije, obzirom na njegovu posljedičnu vezu sa smanjenjem radikalizma.

Zahvalivši se na pozitivnim porukama, potpredsjednik Marković je ukazao na snažan interes Crne Gore da bude uključena u ovaj proces, obzirom na značaj zajedničkog djelovanja u cilju ostvarenja unutrašnjeg i međunarodnog mira i bezbjednosti.

„Komunikacija, razmjena iskustava i zajednički rad ključni su elementi za borbu protiv vjerskog radikalizma i ekstremizma, koji predstavljaju bitan bezbjednosni izazov za region“, dodao je potpredsjednik Vlade.

Na sastanku je bilo riječi o finansijskim akpektima podrške ovom fenomenu i raspoloživim mehanizmima za njihovo zaustavljanje.

Sagovornici su zajednicki zaključili da dalje međunarodne aktivnosti treba usmjeriti na pojavu sve veće globalizacije ovih prijetnji i odgovora na njih.

Kabinet potpredsjednika Vlade / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?