Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Marković - Stoltenberg: Vidljiv napredak Crne Gore u ključnim oblastima

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković sastao se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, u okviru njegove zvanične posjete Crnoj Gori koja je započela danas.

U fokusu razgovora bila su pitanja iz oblasti vladavine prava i reforme obavještajno bezbjednosnog sektora. Potpredsjednik Marković upoznao je generalnog sekretara o procesu reforme pravosuđa, rezultatima na planu jačanja institucionalnih kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i planovima u toku 2015. godine, u cilju daljeg uspostavljanja rezultata u toj oblasti.

Generalni sekretar Stoltenberg konstatovao da je vidljiv napredak koji je Crna Gora postigla u ključnim oblastima, među kojima je i vladavina prava, i ohrabrio Crnu Goru da snažno nastavi sa reformskim naporima u tom pravcu.

Posebno su pohvaljeni rezultati u reformi obavještajno bezbjednosnog sektora, imajući u vidu da je taj proces iako sistemski izazovan, uspješno sproveden.

Kabinet potpredsjednika Vlade / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?