Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pres konferencija i potpisivanje Globalnog etičkog kodeksa UNWTO

U okviru druge UNWTO Konferencije o upravljanju destinacijom na Mediteranu, koja se održava u hotelu Splendid u Budvi od 22. do 24. juna, biće organizovana konferencija za medije na kojoj će se obratiti ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i generalni sekretar Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleb Rifai.

Konferencija za medije biće održana u utorak, 23. juna 2015. godine u hotelu Splendid (press sala), u 11:00 sati.

Uoči konferencije za medije (u 10:30) održaće se ceremonija potpisivanja Globalnog etičkog kodeksa UNWTO-a.

Globalni etički kodeks definisan je od strane Ujedinjenih nacija 1999. godine i predstavlja set principa kojih se kompanije potpisnice pridržavaju u svom poslovanju, sa ciljem da se smanje negativni uticaji poslovanja na životnu sredinu, kulturno nasljeđe, društvo i na taj način postaju prepoznatljive kao kompanije sa održivom praksom poslovanja.

Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti, kao i nagrade za društveno odgovorno poslovanje koje su dodijeljene u prethodnom periodu, određene su tri kompanije koje će ispred Crne Gore pristupiti Kodeksu, i to: HG BUDVANSKA RIVIJERA, PORTO MONTENEGRO i LUKA KOTOR.

Ceremoniji potpisivanja Globalnog etičkog kodeksa prisustvovaće generalni sekretar UNWTO Taleb Rifai, regionalna direktorka za Evropu u UNWTO-u Isabel Garana i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Ceremonija potpisivanja je otvorena za medije.


Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?