Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Luksemburg: Crna Gora otvorila dva pregovaračka poglavlja 9 - Finansijske usluge i 21- Trans-evropske mreže

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić predvodio je danas crnogorsku delegaciju na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, na kojoj su otvorena dva pregovaračka poglavlja 9 - Finansijske usluge i 21 - Trans evropske mreže.

BiroMeđuvladinom konferencijom je predsjedavao ministar vanjskih poslova Letonije Edgars Rinkevičs koji je istakao da je Crna Gora predvodnik i uzor drugim državama u regionu.

„Crnogorske vlasti su u oblasti vladavine prava preduzele konkretne korake u pravom smjeru što je omogućilo današnje otvaranje poglavlja“, ocijenio je evropski komesar za susjedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han.

Potpredsjednik Lukšić je kazao da je ovo je veliki uspjeh za našu državu i cijelo društvo, posebno ako uzmemo u obzir da Crna Gora pregovara tek tri godine.

„Današnje otvaranje ova dva poglavlja je priznanje za ogroman rad, trud i posvećenost svih institucija i pojedinaca koji su radili u okviru ovih poglavlja. Takođe, ono čini da smo korak bliži članstvu u EU, ocijenio je Lukšić.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?