Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Lukšić - Nesterenko: Rusija poštuje spoljnopolitička opredjeljenja Crne Gore

BiroPotpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Ruske Federacije Andreja Nesterenka.

Ambasador Nesterenko je podsjetio na period od prije trista godina i uspostavljanje međudržavnih odnosa Rusije i Crne Gore, pohvalio saradnju na svim nivoima i naglasio da će se dobri i sadržajni odnosi očuvati i u narednom periodu. On je kazao da Rusija poštuje spoljnopolitička opredjeljenja Crne Gore i dodao da će odnosi dvije države, bez obzira na članstvo u različitim međunarodnim organizacijama, nastaviti da se razvijaju.

Potpredsjednik Lukšić je zahvalio ambasadoru na ličnom angažmanu i trudu za učvršćivanje i produbljivanje bilateralnih odnosa tokom njegovog mandata. On je kazao da će potpisivanje brojnih međudržavnih sporazuma otvoriti nove stranice saradnje i dodao da će Crna Gora nastaviti da baštini veoma dobre odnose sa Rusijom.

Lukšić je podsjetio i na nedavna dešavanja u zemljama okruženja i ponovio da bi članstvo Crne Gore u EU i NATO doprinijelo stabilnosti i sigurnosti cijelog regiona. „Vjerujem da Rusija razumije naše spoljnopolitičke ciljeve, jer članstvo Crne Gore u EU i Sjevernoatlantskom savezu nije usmjereno ni protiv koga, već treba da doprinese jačanju stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu Crne Gore i regiona“, ocijenio je Lukšić.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?