Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lukšić sa ministrima vanjskih poslova Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Poljske: Crna Gora spremna za poziv u NATO

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa ministrima vanjskih poslova Rumunije Bogdanom Aureskuom, Republike Hrvatske Vesnom Pusić, Republike Mađarske Peterom Sijartom i Republike Poljske Gžegožom Shetinom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim pitanjima iz oblasti bilateralnih odnosa, a u fokusu razgovora u susret panelu "NATO politika otvorenih vrata - slučaj Crne Gore“ bio je proces evroatlantske integracije i napredak Crne Gore u kontekstu decembarskog samita.

Crna Gora predstavlja primjer uspješnog sprovođenja reformi, o čemu svjedoče i rezultati koji su vidljivi. Zbog toga ona zaslužuje da joj do kraja godine bude upućen poziv za članstvo u NATO - ocijenili su ministri vanjskih poslova Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Poljske.

Oni su ukazali i na važnost održanja kursa pozitivnih rezultata u narednom periodu, koji će se nastaviti i u kontekstu evropske integracije, te istakli da Crna Gora može da računa na punu podršku u nastavku procesa intregracije u Sjevernoatlantski savez.

Potpredsjednik Lukšić je apostrofirao rezultate reformi u ključnim oblastima, istakavši punu posvećenost Vlade ispunjavanju svih obaveza, kako bi do kraja godine Crna Gora dobila poziv za članstvo u NATO.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?