Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Protokol o elektronskoj razmjeni podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja između Fonda PIO Crne Gore i Republičkog fonda PIO Srbije

U Podgorici je danas potpisan Protokol o elektronskoj razmjeni podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja i Tehnički protokol o elektronskoj razmjeni podataka između Fonda PIO Crne Gore i Republičkog fonda PIO Srbije. Protokol su potpisali direktor Fonda PIO Crne Gore Dušan Perović i dirketorica RF PIO Srbije Dragana Kalinović.

Protokolom o elektronskoj razmjeni podataka u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja uređuje se ažuriranje podataka o smrti korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i svrha, način razmjene, obim i vrsta podataka i upravljanje podacima koji se razmjenjuju, te način njihove zaštite i odgovornost za kršenje odredaba Protokola.

Tehničkim protokolom o elektronskoj razmjeni podatka uređuje se povezivanje informacionih sistema Fonda PIO CG i RF PIO Srbije, sigurnost mrežnog pristupa sistemima, način i format prenosa podataka,učestalost razmjene i nazivi datoteka koje su predmet razmjene.

Za povezivanje informacionih sistema Fond PIO CG i RF PIO Srbije koristi se javna telekomunikaciona mreža (Internet). Fond PIO CG i RF PIO Srbije su u okviru svojih informaciono-komunikacionih tehnologija implementirali sisteme za elektronsku razmjenu podataka, bazirane na SFTP protokolu.

Potpisivanju protokola prisustvovali su ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Aleksandar Vulin, nakon čega su dali izjave za medije.






 

 

 


 

Ministarstvo rada i socijalnog staranja / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?