Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konstitutivna sjednica Operativnog tima za praćenje sprovođenja strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranje novca i finansiranje terorizma 2015–2018

Objavljeno: 23.09.2015. 18:18 Autor: OPERATIVNI TIM
Služba za odnose s javnošćuKonstitutivna sjednica Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za praćenje sprovođenja strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranje novca i finansiranje terorizma 2015–2018, i Akcionog plana 2015–2016, održana je 23. septembra 2015. godine.

Operativni tim je obrazovan odlukom Biroa za operativnu koordinaciju aktivnosti organa obavještajno bezbjednosnog sektora, a na osnovu zaključaka Vlade Crne Gore u kojima je usvojena Informacija o budućem praćenju implementacije Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2015-2018, i Akcionog plana 2015-2016.

Konstitutivnom sjednicom je predsjedavao rukovodilac Operativnog tima mr Veselin Veljović, a sjednici su prisustvovali članovi ovog Tima iz: Specijalnog državnog tužilaštva, Višeg suda u Podgorici, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva odbrane i Generalštaba, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma, Direkcije za zaštitu tajnih podataka, Poreske uprave, Uprave carina.

Na sjednici su članovi Operativnog tima upoznati sa odlukom o formiranju ovog tijela, te sa njegovim sastavom, mjestom, ulogom i zadacima u odnosu na sprovođenje Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranje novca i finansiranje terorizma 2015–2018, i Akcionog plana 2015–2016.

Nakon upoznavanja sa strateškim dokumentima, u cilju praćenja implementacije Strategije i Akcionog plana, pristupilo se razmatranju i usvajanju predloga poslovnika o radu Operativnog tima.

Razmatrana su i druga pitanja iz nadležnosti rada Operativnog tima.

OPERATIVNI TIM
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?