Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Vlahović u posjeti Belgiji i Luksemburgu

Objavljeno: 12.10.2015. 17:56 Autor: Ministarstvo nauke / Služba za odnose s javnošću
Delegacija Ministarstva nauke koju predvodi ministarka Sanja Vlahović boraviće 12. i 13. oktobra 2015. godine u posjeti Belgiji i Velikom vojvodstvu Luksemburg.

Ministarka Vlahović sastaće se danas sa Evropskim komesarom za istraživanje, inovacije i nauku Karlosom Moedasom, sa kojim će razgovarati o unapređenju saradnje između Crne Gore i EU u oblasti nauke i istraživanja, a nakon toga imaće sastanak u sjedištu NATO-a sa zamjenikom Generalnog sekretara Sorinom Ducarom,, koji je zadužen za NATO Program „Nauka za mir i bezbjednost“.

Drugog dana posjete, crnogorska delegacija sastaće se sa državnim sekretarom za obrazovanje, djecu i omladinu i državnim sekretarom za visoko obrazovanje i istraživanje Velikog vojvodstva Luksemburg Markom Hansenom, a biće realizovana i posjeta Technopolisu - flamanskom centru za nauku i tehnologiju, čija je misija informisanje i podizanje svesti o značaju nauke i tehnologije, kako za javnost tako i za škole i preduzeća.

Pored ministarke Vlahović, u delegaciji će biti sekretar Ministarstva nauke Smiljana Prelević i načelnica Direkcije za međunarodne programe i evropske integracije mr Smilja Kažić Vujačić.

Ministarstvo nauke /Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?