Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Vlahović posjetila najveći flamanski centar nauke - Tehnopolis

Objavljeno: 13.10.2015. 22:00 Autor: Ministarstvo nauke / Biro za odnose s javnošću

Ministarka nauke Sanja Vlahović sa članovima crnogorske delegacije posjetila je danas Technopolis -najveći flamanski centar nauke, gdje je predstavnicima te institucije razgovarala o mogućnostmai saradnje u domenu promocije nauke, na čemu Crna Gora poslednjih godina intenzivno radi i bilježi značajne rezultate, posebno kroz realizaciju festivala Otvoreni dani nauke.

Predstavnici Technopolisa informisali su ministarku Vlahović o toj instituciji koja je nastala od Flandrijske tehnološke međunarodne federacije (FTI), i koju posjećuju mnogobrojne startap kompanije iz svijeta kako bi vidjeli mogućnosti za prenos znanja (know-how).

Ministarka Vlahović predočila je predstavnicima Technopolisa aktivnosti Ministarstva nauke na promociji nauke, ocijenivši da se misija tog Centra u velikoj mjeri poklapa sa onom koju imaju i Otvoreni dani nauke i neke druge manifestacije u Crnoj Gori, te da bi saradnja sa njom bila dragocjena u smislu popularizacije nauke u našoj zemlji i širenju dobrih ideja i inicijativa koje taj Centar zastupa. Ministarka Vlahović ukazala je i na aktivnosti koje na polju promocije sprovodi prvi Centar izvrsnosti u Crnoj Gori u oblasti bioinformatike - BIO-ICT, te da bi saradnja bila dragocjena kako za jedne, tako i za druge.

Obje strane izrazile su želju i interes za uspostavljanje saradnje, imajući u vidu da Technopolis već ima razvijenu partnersku mrežu širom Evrope, te da naredna komunikacija treba da dovede do konkretnih zajedničkih aktivnosti.

U okviru posjete Briselu i Luksemburgu ministarka Vlahović će se tokom dana sastati i sa državnim sekretarom za obrazovanje, djecu i omladinu i državnim sekretarom za visoko obrazovanje i istraživanje Velikog Vojvodstva Luksemburg Markom Hansenom.

Ministarstvo nauke / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?