Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Povrijeđeno 29 policijskih službenika a medicinsku pomoć zatražilo 26 građana; dva poslanika privedena tužiocu

Objavljeno: 26.10.2015. 00:33 Autor: UPRAVA POLICIJE
Službenici Uprave policije MUP-a su sinoć, nakon što su napadnuti na više pozicija tokom održavanja javnog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i nakon sprječavanja eskalacije daljeg nasilja uspostavili su stabilan javni red i mir na gradskom području.

Deset lica je privedeno zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, od kojih je devet lišeno slobode, dok je jednom licu koje je maloljetno uručen prekršajni nalog.

Osim ovih lica, nakon konsultacija sa tužilaštvom, poslanici Andrija Mandić i Slaven Radunović su, shodno kvalifikaciji djela od strane nadležnog tužioca, u zakonskom roku po nalogu tužioca privedeni tom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

U sinoćnjim napadima na policijske službenike povrede je zadobilo 29 policijskih službenika od čega je jedan policijski službenik zadobio teške tjelesne povrede. Medicinsku pomoć u zdravstvenim ustanovama zatražilo je 26 građana.

Lica koja su izazvala nasilje oštetila su 13 vozila Uprave policije. Kamenovano je više objekata među kojima i objekat Ambasade Republike Albanije na kojem su nastala oštećenja na fasadi, kao i prostorije TV Pink M na kojima su polomljena stakla. CB Podgorica je prijavljeno da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu. Izvršeno je krivično djelo teška krađa na provalan način u objektu zlatare Majdanpek.

Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u vezi sa sinoćnjim događajima, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom.

UPRAVA POLICIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?