Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uprava policije: Lice uhapšeno u Njemačkoj je pravoslavne vjeroispovjesti i nema veze sa terorizmom

Objavljeno: 15.11.2015. 00:47 Autor: UPRAVA POLICIJE

U vezi sa navodima u medijima koji se odnose na lice porijeklom iz Crne Gore a koje je lišeno slobode u Njemačkoj i navodima u medijima koji se odnose na njegovu eventualnu povezanost sa terorističkim aktom u Francuskoj, obavještavamo vas sljedeće:

Upravi policije MUP-a Crne Gore se, putem međunarodne policijske saradnje, redovnim putem obratio oficir za vezu policije Njemačke, posredstvom NCB Interpol Podgorica. Taj dopis je Sektoru kriminalističke policije stigao 10. novembra 2015. godine.

U dopisu je navedeno da je 05. novembra 2015. godine u jutarnjim časovima, redovnom kontrolom saobraćaja zaustavljeno vozilo VW Golf V, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo jedno lice, V.V. (51) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je određena količina oružja i municije.

Takođe smo ovim dopisom obaviješteni da je njihovim provjerama utvrđeno da se ovaj slučaj tretira kao pojedinačan, te da ga policija Njemačke ne dovodi u vezu sa terorizmom, drugim oblicima nasilja i organizovanim kriminalom.

U odnosu na ovaj dopis, pristupili smo vršenju određenih provjera. Izvršenim provjerama je utvrđeno da V.V, star 51 iz Podgorice, građanin pravoslavne vjeroispovjesti, nije poznat policiji kao izvršilac teških krivičnih djela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Dakle, informacije kojima raspolažemo u ovom momentu, a koje su dobijene od oficira za vezu njemačke policije, ne ukazuju na to da je ovo lice povezano sa terorističkim aktom u Francuskoj.

Ukoliko od kolega iz Njemačke dobijemo drugačije informacije ili bilo kakav zahtjev za saradnju od partnerskih službi, naši službenici će postupiti po tome i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Dakle, crnogorska policija će svakako sa partnerskim službama nastaviti komunikaciju vezano za ovaj i za sve slučajeve za koje postoji interesovanje za saradnju i razmjenu podataka na nivou međunarodne policijske saradnje.

UPRAVA POLICIJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?