Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Ugovor o kupoprodaji 56,4806% akcijskog kapitala društva Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” AD, Igalo

Danas je potpisan Ugovor o kupoprodaji 56,4806% akcijskog kapitala društva Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” AD, Igalo sa Kupcem akcija, kompanijom INTERNATIONAL WELLNESS GROUP LIMITED London. U ime Prodavaca akcija, Ugovor su potpisali predstavnici Vlade Crne Gore, Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Fonda zdravstvenog osiguranja Crne Gore i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. 

U skladu sa odredbama Ugovora o kupoprodaji, rok za ispunjenje prethodnih uslova i Zatvaranje transakcije je 6 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora, a očekivanja su da će se sve radnje izvršiti u značajno kraćem roku. 

Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova uključuju: obavezu zaključivanja ugovora o korišćenju usluga Instituta sa Fondom zdravstvenog osiguranja pod istim uslovima iz ranijeg Ugovora na period od 4 godine, od strane relevantnih Nadležnih organa sve neophodne dozvole vezane za zakone o zaštiti životne sredine, potpisivanje Aneksa na postojeći ili zaključivanje novog ugovora sa Univerzitetom Crne Gore o zakupu objekata pod povoljnijim uslovima i dozvole izdate od relevantnih Nadležnih organa kojim Kompanija može da: a) obavlja medicinske usluge, b) se bavi hotelskom, rekreativnom i uslužnom djelatnošću, c) vadi ljekovito blato i d) koristi mineralnu vodu u skladu sa Mjerodavnim pravom .

Obaveze Kupca su da pripremi Memorandum o saradnji sa International Hospital Group limited, specializovanom institucijom za oblast medicine, rehabilitacije i welness usluga, da obezbijedi odobrenje za koncentraciju kod Agencije za zaštitu konkurencije i da uplati Kupoprodajnu cijenu za akcije.

SAVJET ZA PRIVATIZACIJU I KAPITALNE PROJEKTE
Tenderska komisija za privatizaciju

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?