Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Marković uputio telegram saučešća povodom smrti Vukosave Mićunović: Patriotizmom izgrađivala civilizacijske vrijednosti

Povodom smrti narodnog heroja Vukosave - Vukice Mićunović, potpredsjednik Vlade Duško Marković uputio je telegram saučešća porodici Mićunović.

„Sa dubokim žaljenjem primio sam vijest o smrti Vukosave-Vukice Mićunović, posljednje Crnogorke narodnog heroja i poslijeratne ministarke u crnogorskoj Vladi” - naveo je potpredsjednik Vlade Duško Marković.

Marković je naglasio da je Mićunovićeva, kao učesnica Trinaestojulskog ustanka i tokom mnogih važnih bitaka u Drugom svjetskom ratu, ostavila neizbrisiv trag u antifašističkoj tradiciji i borbi za slobodu crnogorskog naroda.

„Na dan njenog odlaska dodatno se treba prisjetiti njene istorijske misije, koja je na upečatljiv način svrstala u red istaknutih crnogorskih i jugoslovenskih imena koja svjedoče kako se patriotizmom izgrađuju slobodarske i civilizacijske vrijednosti” – navedeno je u telegramu potpredsjednika Vlade Duška Markovića.


Kabinet potpredsjednika Vlade / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?