Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković razgovarao sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Srđanom Verbićem

Objavljeno: 26.02.2016. 18:59 Autor: Ministarstvo prosvjete / Služba za odnose s javnošću
Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas, 26. februara u Beogradu, sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Srđanom Verbićem, sa kojim je razgovarao o iskustvima u primjeni bolonjskog sistema i usklađivanju ponude i tražnje na tržištu rada.

Ministar Bošković je upoznao ministra Verbića sa planovima za definisanje razvoja Univerziteta Crne Gore, naglasio značaj usklađivanja sistema studiranja u zemljama regiona i dodao da će regionalno rangiranje fakulteta unaprijediti kvalitet obrazovanja i biti smjernica poslodavcima prilikom zapošljavanja kadrova.

Ministar Verbić je izrazio zadovoljstvo zbog odlične regionalne saradnje, naročito u oblasti visokog obrazovanja, čiji je jedan od prioriteta uspostavljanje regionalnog kvalifikacionog okvira kao metodologije kojom se može unaprijediti kvalitet obrazovanja. 

Sagovornici su se saglasili o važnosti primjene dualnog obrazovanja i prednostima koje ono donosi kada je riječ o stručnom obrazovanju.

Ministar Bošković boravi u Beogradu radi prisustva Konferenciji i sajmu o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju. 

Na Konferenciji, koju je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Srđan Verbić, govorilo se o digitalnom pristupu na časovima odjeljenske zajednice, web alatima i integraciji nastavnih predmeta, bezbjednosti djece na internetu, kao i obuci nastavnika za ECDL program.

Konferencija je okupila preko dvadeset ministara Centralne i Istočne Evrope koji će razmijeniti primjere dobre prakse i planove za naredni period u oblasti obrazovanja.


Ministarstvo prosvjete / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?