Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret potpredsjednika Markovića i Princa od Velsa: Odlični rezultati saradnje crnogorskih i institucija UK u oblasti finansijskog kriminala

   

Potpredsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković sastao se danas sa Njegovim Kraljevskim Visočanstvom Princom od Velsa, sa kojim je razgovarao o uspješnoj saradnja crnogorskih i institucija Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u oblasti finansijskog kriminala.

Saradnja institucija dvije države je odlična, efikasna i profesionalna, a ostvareni su i mnogo bolji rezultati nego što su bili predviđeni Memorandumom o saradnji i Operativnim protokolom uz Memorandum u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala. Memorandum, koji je 2014. godine potpredsjednik Marković potpisao u Londonu, podrazumijeva jačanje saradnje u oblasti teškog kriminala i naročito zajedničke borbe protiv krijumčarenja cigareta. Realizacijom nekoliko predmeta zaplijenjeno je 239 miliona komada cigareta, čime je spriječen gubitak prihoda za Veliku Britaniju u iznosu od 73 miliona GBP.

U prilog dobrim rezultatima govori i odluka UK da podrži operativne strukture kriminalističke policije, kroz realizaciju donacije i obuka. Nakon što su im službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina prezentirali primjere uspješnih akcija, potpredsjednik Marković i princ Čarls su, u pratnji ambasadora UK u Podgorici Ijana Vitinga i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i Uprave Carina Vladana Jokovića, pogledali doniranu opremu i upoznali se sa detaljima donacije. Oprema je vrijedna 75.000 eura, a namijenjena je za mobilne taktičke timove za suzbijanje krijumčarenja cigareta.

Sastanak potpredsjednika Markovića i Princa od Velsa dio je današnje zvanične prinčeve posjete Crnoj Gori.

Ministarstvo unutrašnjih poslova / Služba za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?