Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vojvotkinja od Kornvola zajedno sa ministarkom Zoricom Kovačević obišla djecu u hraniteljskim porodicama

Objavljeno: 18.03.2016. 21:27 Autor: PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sastala se danas, 18. marta 2016. godine, sa Njenim Kraljevskim Visočanstvom Vojvotkinjom od Kornvola.

Vojvotkinja od Kornvola posjetila je djecu smještenu u hraniteljskim porodicama u okviru kampanje UNICEF-a, pod nazivom „Svako dijete treba porodicu”. Ministarka Kovačević i poznati britanski glumac i prijatelj ove kampanje Nikolas Lindherst pridružili su se Vojvotkinji tokom ove posjete. Kampanja ima za cilj da podstakne više ljudi da postanu hranitelji, kako se ugrožena djeca ne bi smještala u institucije.

Ministarka Kovačević upoznala je Vojvotkinju od Kornvola sa naporima koje naša država ulaže u razvoj hraniteljstva, čime se doprinosi ostvarenju prava svakog djeteta da odrasta u sigurnom porodičnom okruženju.

Ministarka Kovačević zahvalila se predstavnicima UNICEF-a, a posebno Bendžaminu Perksu, na podršci koju svesrdno pružaju na planu zaštite prava djece i i gospodinu Nikolasu Lindherstu što je ponovo sa nama, jer je dao značajan doprinos popularizaciji hraniteljstva u Crnoj Gori.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?