Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora domaćin sastanka Komiteta visokih predstavnika COST-a

Objavljeno: 08.04.2016. 22:02 Autor: Ministarstvo nauke / Služba za odnose s javnošću
Crna Gora će, od 12 do 14. aprila biti domaćin Komiteta visokih predstavnika COST Asocijacije, u hotelu Splendid u Bečićima. 

Na sastanku Komiteta visokih predstavnika (CSO), 13-14. aprila, razmatraće se aktuelna i najvažnija pitanja asocijacije, dok će dan prije, u utorak, 12. aprila, COST nacionalni koordinatori razmatrati pitanja vezana za realizaciju politike ekselentnosti i inkluzije COST-a, kao i pregled aktivnosti umrežavanja u periodu 2011 - 2015. godine (statistika vezana za COST akcije).

Sastanak Komiteta visokih predstavnika COST-a, koji će početi sa radom 13. aprila u 09:30 sati otvoriće ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović. Ispred COST asocijacije, u uvodnom izlaganju, obratiće se predsjedavajuća COST asocijacijom dr Ánheles Rodriguez-Penja, i direktorka COST asocijacije dr Monica Dietl. Cjelokupni program sastanaka je na engleskom jeziku. 

Nakon ceremonije otvaranja biće upriličene izjave za medije.

Punopravnim članstvom u COST asocijaciji od maja 2015. godine, crnogorska naučna zajednica je podstaknuta da nastavi sa aktivnim učešćem u naučnim i tehnološkim mrežama COST-a, tako da danas učestvuje u ukupno 29 COST Akcija (projekata) koji su u toku. Motivacija za aktivno učešće naše zemlje u ovoj organizaciji se prije svega odnosi na: jačanje međunarodne naučne saradnje, kreiranje novih istraživačkih mreža, visoka reputacija COST programa, ali i kooperativna atmosfera u samim COST akcijama i njihova otvorenost, prije svega za mlade istraživače. 

Agendu događaja možete preuzeti ovdje.


Ministarstvo nauke / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?