Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pejanović-Đurišić razgovarala sa ambasadorima država NATO: Posvećenost dostizanju pune interoperabilnosti sa zemljama - članicama NATO

Objavljeno: 22.04.2016. 22:53 Autor: Ministarstvo odbrane/Služba za odnose sa javnošću
Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović - Đurišić razgovarala je danas sa ambasadorima NATO zemalja u Crnoj Gori, na sastanku koji je organizovan u Ambasadi Mađarske u Podgorici, koja je kontakt zemlja Crne Gore za NATO.

Ministarka Pejanović - Đurišić je upoznala ambasadore sa rezultatima ostvarenim u procesu reformi sistema odbrane u Crnoj Gori, te planovima i prioritetnim aktivnostima u narednom periodu, sa ciljem da se i faza prijema Crne Gore u punopravno članstvo u NATO uspješno realizuje. Cijeneći značaj podrške koje su partnerske zemlje pružile Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore tokom prethodnih godina, ministarka je ponovila posvećenost daljem razvoju odbrambenih kapaciteta do dostizanja pune interoperabilnosti sa vojnim kapacitetima ostalih zemalja - članica NATO.

Ministarka je iskazala odlučnost da se u narednom periodu ulože dodatni napori kako bi se, u skladu sa dogovorenim rokovima, sve aktivnosti iz Plana integracije Vojske, koji će krajem maja biti predstavljen NATO-u, uspješno realizovale, što će umnogome doprinijeti i sveobhvatnim reformama koje se sprovode u sektoru odbrane.

U cilju detaljnog i sadržajnog informisanja partnerskih zemalja o planovima i prioritetima na planu euro-atlantskih integracija, Ministarstvo odbrane je ambasadorima NATO zemalja distribuiralo NON-PAPER o najvažnijim aktivnostima koje Ministartsvo odbrane i Vojska Crne Gore sprovode u okviru NATO integracione agende.

Sastanku su, ispred Ministartsva odbrane, prisustvovali i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane dr. Ivan Mašulović i zamjenik načelnika Generalštaba, pukovnik Rajko Pešić.

Ministarstvo odbrane/Služba za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?