Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ugovor o privatizaciji Instituta „Dr Simo Milošević” prestao da važi zbog neispunjavanja ugovornih obaveza kupca

Objavljeno: 18.05.2016. 19:59 Autor: Tenderska komisija za privatizaciju
Tenderska komisija za privatizaciju je na danas održanoj sjednici razmatrala ispunjenost prethodnih uslova za zaključenje transakcije o privatizaciji Instituta „Dr Simo Milošević” Igalo.

Tenderska komisija je konstatovala da se nijesu stekli uslovi za zatvaranje transakcije za privatizaciju Instituta, čime je Ugovor koji je potpisan u novembru 2015. godine prestao da važi.

Menadžment Instituta i Tenderska komisija su uložili maksimalne napore da pribave dokumentaciju i saglasnosti nadležnih organa, kako bi sve obaveze prodavaca iz Ugovora bile ispunjene.

Kupac akcija, IWG iz Londona, međutim nije realizovao svoje obaveze koje je bio dužan da ispuni u roku od 6 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora, što je bio uslov za zatvaranje transakcije.

Na ovom, četvrtom tenderu za prodaju 56.4806% akcija Instituta, i pored iskazanog interesovanja značajnog broja investitora, samo je IWG dostavio ponudu u propisanom roku, međutim zbog neispunjenja obaveza kupca i ovaj tender nije uspio.


Tenderska komisija za privatizaciju
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?