Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vujović razgovarao sa predstavnicima Nacionalnog udruženja proizvođača ribe

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović sastao se danas sa predstavnicima Nacionalnog udruženja proizvođača ribe Crne Gore u osnivanju, Markom Kiseom i Daliborom Pavićevićem.

Kise i Pavićević su kao najveće probleme ribara istakli poreski dug koji nemaju uslova da izmire, kao i neriješeno pitanje ribarskih luka i visoke cijene goriva koje ih onemogućavaju da rentabilno posluju. Prema njihovim riječima, problemi ribara postoje duži niz godina, a do sada nijesu naišli na otvorenost institucija da im ukažu pomoć. Takođe su podsjetili i na odsustvo kapaciteta inspekcijskih službi da kontroliše nelegalan ulov ribe, usljed nedostatka angažovanih inspektora i plovila za inspekcijsku službu.

Kise i Pavićević su zahtijevali da pitanje svog statusa i obaveza prema državi budu regulisani kao poljoprivrednim proizvođačima. 

Potpredsjednik Vujović je iskazao spremnost da predstavnicima Nacionalnog udruženja proizvođača ribe omogući sastanak sa budućim ministrom poljoprivrede, a o problemima neplaćenih poreza i doprinosa i cijenama goriva konsultuje sa ministrom finansija, nakon čega će pratiti tok rješavanja njihovih problema.
  

Kabinet potpredsjednika Vlade / Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?