Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Marković - Lange: Vlada izbornog povjerenja ispuniće zadatak stvaranja uslova za fer izbore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                      
                               
Potpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas šefa Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja Dirka Langea.

Langea su interesovali ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava i makroekonomskih reformi, a razgovaralo se i o novokonstituisanoj Vladi i njenim aktivnostima na ispunjavanju zadataka iz evropske agende.

Potpredsjednik Marković je kazao da vjeruje da će Vlada izbornog povjerenja ispuniti zadatak stvaranja uslova za fer izbore, ali i ostvariti definisane strateške ciljeve, primarno na planu evropske integracije Crne Gore. „Uložićemo potrebne napore da uspostavljeni politički model uspije, kako bi nastavili kontinuitet u reformama u postojećim uslovima.“ – saopštio je Marković.

Potpredsjednik Vlade je konstatovao napredak i na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. „Osnovni zadatak organa za sprovođenje zakona je da doprinose bilansima rezulata u svojim nadležnostima, a moja ocjena je da se svakodnevno stiče neophodni kapacitet u tim institucijama, i da one rade sa uspjehom.“ – istakao je potpredsjednik.

Sagovornici su se složili da je jedan od prioritetnih zadataka ove Vlade i rad na usvajanju Strategije reforme javne uprave, te da će njena implementacija imati snažne reformske, administrativne i fiskalne efekte.
  
Razgovorima je prisustvovao i šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Mitja Drobnič.


Kabinet potpredsjednika Vlade / Služba za odnose s javnošću



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?