Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka odbrane sastala se sa komandantom Savezničke komande za transformacije (SACT)

Objavljeno: 19.09.2016. 21:32 Autor: MINISTARSTVO ODBRANE
Video: Susret ministarke odbrane Milice Pejanović-Đurišić i komandanta NATO savezničke komande generala Denisa Mersiera - kadrovi
                                                                                                                                                                                               
Služba za odnose s javnošćuMinistar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa komandantom Savezničke komande za transformacije (SACT), generalom Denisom Mesierom, koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. 

Pejanović-Đurišić je predstavila rezultate ostvarene na planu reforme sistema odbrane, posebno ističući značaj podrške koju NATO Saveznička komanda za transformacije (SACT) pruža Crnoj Gori u procesu reformi i integracije u sistem kolektivne bezbjednosti. Ministar odbrane ukazala je na intezivan tok procesa ratifikacije Protokola o pristupanju NATO, što predstavlja dodatno priznanje Crnoj Gori za ostvareni napredak u sistemu odbrane.

General Mercier je uputio čestitke Crnoj Gori na dobijanju pozivnice za članstvo u Alijansi, dostignutom nivou reformi u sektoru odbrane, te doprinosu u jačanju globalnog mira i bezbjednosti, ocjenjujući da to predstavlja potvrdu spremnosti Crne Gore da postane punopravan član evroatlantske zajednice.

Sagovornici su saglasni da će se članstvo Crne Gore u Savezu izuzetno pozitivno odraziti na stabilizaciju prilika u našem regionu i dati podstrek daljim reformama.


MINISTARSTVO ODBRANE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?