Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Purišić učestvovao na regionalnoj konferenciji „Unapređivanje politika rodne ravnopravnosti na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“

Objavljeno: 13.12.2016. 21:23 Autor: PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Regionalna konferencija „Unapređivanje politika rodne ravnopravnosti na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“ održana je 12-13 decembra 2016. godine u Budvi

Konferenciju organizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku brojnih međunarodnih i lokalnih partnera.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić govorio je na današnjoj konferenciji (13.12.2016.godine) na temu Istanbulska konvencija o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Ovom prilikom, ministar Kemal Purišić istakao da ravnopravnost žena i muškaraca neodvojivi dio korpusa ljudskih prava, te stoga predstavlja ključni element u reformskim procesima i podrazumijeva unapređenje položaja žena u svim oblastima privatnog i javnog života.

Ministar Purišič podsjetio je da je Crna Gora kao članica Ujedinjenih nacija, Savjeta Evrope, OEBS-a i drugih organizacija i potpisnica brojnih međunarodnih dokumenata iz oblasti ženskih ljudskih prava među kojima je i Konvencija Savjeta Evrope o sprječavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici, u obavezi da sprovodi politike propisane ovom Konvencijom, kao i da vodi politiku u skladu sa poštovanjem opšte prihvaćenih standarda u politici rodne ravnopravnosti.

Na konferenciji pored ministra Purišića, uvodna izlaganja imali su i Ingibjorg Gisladotir, regionalna direktorka Kancelarije UN Women za Evropu i Centralnu Aziju i predstavnica Turske, Sahiba Gafarova, generalna izvjestiteljka o nasilju nad ženama, Parlamentarna skupština Savjeta Evrope, Tanja Ignjatović, regionalna koordinatorka NVO koalicije protiv nasilja nad ženama „Potpisujem“.


 

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?