Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pejanović - Hlobenj: Nastavak kvalitetne saradnje na putu Crne Gore ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Objavljeno: 08.03.2017. 23:46 Autor: Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator za NATO, mr Dragan Pejanović, primio je danas ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori, Romana Hlobenja.

Državni sekretar i nacionalni koordinator Pejanović je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Vlada Republike Slovačke pruža Crnoj Gori u procesu evrospkih i euroatlantskih integracija. Posebno se zahvalio na veoma uspješnoj realizaciji zajedničkih aktivnosti Ambasade Republike Slovačke i Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO tokom prethodnog perioda i iskazao želju za nastavkom iste u narednom periodu, u očekivanju istorijskog dana kada će Crna Gora postati punopravna članica NATO alijanse. 

Ambasador Hlobenj je iskazao zadovoljstvo susretom ističući da dvije države ostvaruju intenzivne i sadržajne bilateralne odnose. Akcentovao je otvorenost i spremnost za nastavak dalje saradnje i pružanje podrške Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu u EU i NATO. Ukazao je na značaj i zahvalio se na veoma kvalitetnoj saradnji koju u kontinuitetu ostvaruje sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Crne Gore. Uputio je poziv ministru unutrašnjih poslova Crne Gore, gospodinu Mevludinu Nuhodžiću, za zvaničnu posjetu Republici Slovačkoj, ističući je kao idealnu priliku za dalju razmjenu iskustava i dobre prakse, posebno u dijelu procesa integracija.

Republika Slovačka već tretira Crnu Goru kao punopravnu članicu NATO alijanse i pozdravlja napredak koji je Crna Gora ostvarila na putu euroatlantskih integracija i dostizanja visokih međunarodnih standarda. 

On je istakao da Crna Gora može i ima pravo da, shodno procjeni odgovarajućeg trenutka, ratifikuje Protokol o pristupanju i prije nego to uradi svih 28 država članica NATO saveza.

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?