Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NATO KOD – Garancija visokog standarda i kvaliteta

Objavljeno: 13.03.2017. 20:27 Autor: KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO-u
Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO Vlade Crne Gore u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore organizovao je Okrugli sto na temu „Ekonomija i bezbijednost: NATO kod – kako aplicirati“.

Na skupu je poručeno da članstvo u NATO nudi brojne mogućosti za privrednike i da je potrebno što intenzivnije raditi na obezbjeđivanju uslova za konkurentnost crnogorskih kompanija na tenderima NATO.

Skup je otvorio ministar odbrane Predrag Bošković koji je istakao da formalan ulazak u NATO treba iskoristiti za povećanje izvoza, time i smanjenje spoljnotrgovinskog deficita, te da je proces evroatlantske integracije prilika za crnogorske kompanije da postanu dio globalnog tržišta.

Učesnici skupa su saglasni da su pozitivna iskustva crnogorskih kompanija koje su sarađivale sa NATO značajan podsticaj ostalim privrednicima da započnu proceduru kodifikacije i obezbjede najviše standarde u poslovanju koje garantuje Nato kod.

Na skupu su govorili nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović i potpredsjednik Privredne komore Ivan Saveljić.

Predavanje o apliciranju i dobijanju NATO koda održao je pukovnik Marinko Aleksić, načelnik Direkcije za standardizaciju i kodifikaciju Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane, dok je Nikola Banović iz Jadroagenta Bar govorio o iskustvima ove kompanije nakon kodifikacije.

Fotografije i video materijal možete preuzeti sa linka http://natomontenegro.me/vijesti/frontpage-slider/98114/Okrugli-sto-na-temu-Ekonomija-i-bezbjednost-NATO-kod-kako-aplicirati.html.

KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO-u
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?