Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konferenija “NATO – dodatna vrijednost na Zapadnom Balkanu”

Objavljeno: 22.03.2017. 17:35 Autor: Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO
Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO Vlade Crne Gore, u saradnji sa nevladinom organizacijom Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), u četvrtak 23. marta, sa početkom u 10 sati, organizuje konferenciju “NATO – dodatna vrijednost na Zapadnom Balkanu”, u Sali PR Centra (Bulevar Josipa Broza 23A) u Podgorici. 

Cilj konferencije je da se istakne značaj demokratije, vladavine prava, poštovanja ljudskih prava, tojest vrijednosti na kojima počiva NATO, odnosno vrijednosti koje su zajedničke državama članicama. Biće to prilika i da se činjenicama ukaže na koristi i pozitivne perspektive koje članstvo donosi, kako na regionalnom, tako i na državnom nivou. Konferencija koja će okupiti predstavnike Vlade Crne Gore, organa državne uprave, država članica NATO-a, političkih partija, nevladnih organizacija, akademske zajednice, medija, prilika je i da se navedene teme sagledaju iz različitih uglova.

U uvodnom dijelu prisutnima će se obratiti ministar odbrane Crne Gore mr Predrag Bošković, ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša, nacionalni koordinator za NATO mr Dragan Pejanović i predsjednik Upravnog odbora CeMI-ija Zlatko Vujović

U interaktivnim sesijama koje slijede o regionalnoj perspektivi i položaju Zapadnog Balkana na međunarodnoj sceni osvrt će dati doc. dr Branislav Radulović sa Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran, prof. dr Radovan Vukadinović sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i dr Jasminka Simić iz Radio Televizije Srbije. U nastavku će o crnogorskoj perspektivi i reformi crnogorskog društva govoriti, ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović, ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nađ i zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Rajko Pešić. Moderator cjelokupnog događaja biće mr Nikoleta Tomović, izvršna direktorka CeMI-ija.

Ovdje možete preuzeti program konferencije.

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO-u
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?