Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konferencija za medije za Operativni program „Razvoj ljudskih resursa” 2012-2013

Objavljeno: 23.10.2017. 14:58 Autor: PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Konferencija za medije koja se organizuje u cilju informisanja javnosti o postignutim rezultatima Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa” 2012-2013, kao dijela IV komponente Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u Crnoj Gori, održaće se u utorak, 24. oktobra sa početkom u 10.00 časova u Hotelu CentreVille u Podgorici.

Aktivnosti i postignute rezultate Operativnog programa predstaviće:
Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore 
dr Damir Šehović, ministar prosvjete Crne Gore 
dr Darko Petrušić, generalni direktor, Ministarstvo nauke Crne Gore 
Herman Špic, šef sekotra za saradnju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Nakon konferencije za medije, sa početkom u 11.00 časova, biće održan Sajam projekata na istoj lokaciji. Izlagači će biti nosioci projekata koji se realizuju u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa“ 2012-2013, a koji će do 14.00 predstavljati, zajedno sa predstavnicima Operativne strukture iz linijskih ministarstava, rezultate pojedinačnih projekata, sprovedene aktivnosti i detaljnije uputiti sve zainteresovane posjetioce u način na koji su iskorišćena sredstva iz ovog Programa.

Ukupna raspoloživa sredstva za Operativni program „Razvoj ljudskih resursa“ 2012- 2013 iznose 5.803.344,00 €, od čega su 4.932.839.00 € sredstva EU (IPA), dok se 870.505,00 € finansira iz državnog budžeta Crne Gore. 

U okviru Operativnog programa je u završnoj fazi realizacija 40 projekata iz oblasti tržišta rada, obrazovanja, nauke i socijalne inkluzije sa ciljem osposobljavanja i zapošljavanja ranjivih grupa na tržištu rada (mladi, žene, dugoročno nezaposleni, lica sa invaliditetom i pripadnici RE populacije), razmjene znanja i unapređenja saradnje između akademske i biznis zajednice, malih i srednjih preduzeća i nevladinih organizacija, kao i modernizacije obrazovnih programa uz nabavku opreme za srednje stručne škole u Crnoj Gori.

Sajam projekata je otvoren za sve građane. 


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?