Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Drugi krug pregovara o Međunarodnom sporazumu o razmjeni podataka u svrhu verifikacije sadržaja imovinskih kartona javnih funkcionera

Objavljeno: 26.03.2019. 16:22 Autor: MINISTARSTVO PRAVDE

Ministarstvo pravde Crne Gore i Sekretarijat Regionalne antikorupcijske inicijative organizovaće sjutra sastanak predstavnika Vlada jugoistočne Evrope povodom drugog kruga pregovara o Međunarodnom sporazumu o razmjeni podataka u svrhu verifikacije sadržaja imovinskih kartona javnih funkcionera (Međunarodni sporazum). Ovaj sastanak je posljednji u nizu političkih pregovora, koji bi trebao da dovede do potpisivanja Međunarodnog sporazuma tokom 2019. godine.

Osnovna svrha Međunarodnog sporazuma je sprječavanje i suzbijanje korupcije kroz jačanje međudržavne saradnje i direktnu administrativnu razmjenu podataka između strana Sporazuma.

Sastanak će se održati u hotelu Hilton u Podgorici sa početkom u 10:00h.

Uvodna izlaganja na sastanku imaće: Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Sreten Radonjić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori i Todor Kolarov, predsjedavajući Regionalne antikorupcijske inicijative.

Uvodni dio sastanka (od 10h do 10.30h) otvoren je za javnost.

Međunarodni sporazum će omogućiti i pojednostaviti komunikaciju i verifikaciju imovinskih kartona javnih funkcionera. U odnosu na trenutno stanje, odgovarajuća anti-koruptivna tijela za borbu protiv korupcije iz jugoistočne Evrope moći će da komuniciraju međusobno na efikasan i djelotvoran način.

Regionalna antikorupcijska inicijativa, u saradnji sa nadležnim tijelima zemalja članica, je sačinila nacrt Međunarodnog sporazuma i vodila tehnički dio pregovora, pod okriljem Regionalnog programa za jugoistočnu Evropu za jačanje institucionalnih kapaciteta i organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije i podršku procesu UNCAC revizije, koji finansira Austrijska razvojna agencija.

MINISTARSTVO PRAVDE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?