Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisivanje sporazuma između Vlade Crne Gore i američkog Peace Corps-a

Objavljeno: 06.05.2019. 00:33 Autor: KABINET POTREDSJEDNIKA VLADE
Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin i direktorica Peace Corps-a (Pis kora) Džodi Olsen potpisaće u ponedjeljak, 6. maja 2019, u Podgorici Sporazum o saradnju između Vlade Crne Gore i ove američke agencije, u okviru kojeg će američki volonteri pružati podršku obrazovanju mladih u Crnoj Gori.

Sporazumom o saradnji predviđen je dolazak grupe američkih volontera, radi podučavanja engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama, uglavnom na sjeveru Crne Gore. Potpisivanjem Sporazuma, Crna Gora će postati dio globalne mreže od 142 države svijeta u kojima je američki Peace Corps prisutan.

Peace Corps je agencija američke Vlade, osnovana 1961. od strane tadašnjeg predsjednika Džona F. Kenedija, sa ciljem promovisanja mira i prijateljstva u svijetu putem slanja američkih volontera koji doprinose ekonomskom i društvenom razvoju zemalja u kojima su angažovani.

Nakon događaja, Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima foto i video materijal sa potpisivanja Sporazuma i izjave potpredsjednika Vlade Zorana Pažina i direktorice Peace Corps-a Džodi Olsen.

KABINET POTREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?