Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava

Dana 24. marta 2022. godine u hotelu „Franca“ u Bijelom Polju, održava se trening za policijske službenike na temu „Profesionalno postupanje u cilju suzbijanja torture i nehumanog postupanja i kažnjavanja pritvorenih i osuđenih lica i migranata“ u organizaciji NVO „Građanska Alijansa“, a uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju („The Balkan Trust for Democracy“) i ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, g-đa Valentina Pavličić, održala je predavanje na navedenom treningu sa temom: „Jačanje kapaciteta policije u zaštiti ljudskih prava pritvorenih lica, zatvorenika i migranata i praksa Evropskog suda za ljudska prava“.
 
Navedeni trening peti je u nizu treninga u okviru projekta koji sprovodi NVO „Građanska alijansa“, sa jasno definisanim ciljem podizanja svijesti i edukacije policijskih službenika o relevantnim evropskim i konvencijskim standardima u pogledu člana 3 Konvencije (zabrana mučenja) i isti predstavlja jedan od segmenata u postupku izvršenja presude Baranin i Vukčević protiv Crne Gore. Navedeni trening pohađalo je ukupno 25 policijskih službenika.

Istog dana, Zastupnica je održala predavanje na Školi rodne ravnopravnosti, koju Centar za demokratiju i ljudska prava („CEDEM“) organizuje u okviru projekta „Za veću ravnopravnost u političkom odlučivanju“, a uz podršku Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, sa ciljem da ojača svijest polaznika/ca o značaju rodne ravnopravnosti i podstakne participaciju žena na ravnopravnoj osnovi sa muškarcima u političkom i javnom životu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?