Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lukšić u razgovoru sa ambasadorkom Sljusarenko prenio privrženost Vlade CG zaključcima Savjeta EU o Ukrajini

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić sastao se sa danas sa ambasadorkom Ukrajine Oksanom Sljusarenko, sa kojom je razgovarao o aktuelnoj situaciji u Ukrajini. Sljusarenko je potpredsjednika Lukšića informisala o najnovijim dešavanjima povodom nastale krize u toj zemlji.

Izražavajući zabrinutost zbog uticaja krize na stabilnost šireg regiona i ekonomski oporavak, potpredsjednik Lukšić je još jednom prenio zvanični stav Vlade Crne Gore i privrženost zaključcima Savjeta Evropske unije o Ukrajini, od 3. marta 2014. godine. On je kazao da rješenje aktuelne krize mora biti zasnovano isključivo na konstruktivnom unutrašnjem dijalogu i principima međunarodnog prava, te da upotreba oružanih snaga ne može biti put za rješavanje problema.

U tom smislu, iskazao je važnost povlačenja ruskih oružanih snaga u vojne baze i otvaranja dijaloga svih zainteresovanih strana, uz adekvatnu podršku međunarodne zajednice.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o ostalim temama u bilateralnim odnosima.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija/Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?