Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio ambasadora Japana: Članstvo CG u NATO-u doprinosi stabilnosti regiona

Objavljeno: 13.06.2017. 21:05 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u utorak ambasadora Japana u Crnoj Gori Juićija Takaharu.

Premijer je izrazio zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Japana i iskazao interes za njihovim daljim unapređenjem, naročito na polju ekonomije. Ukazao je na važnost intenziviranja političkih kontakata na visokom i najvišem nivou i izrazio spremnost da najviši zvaničnici Crne Gore u narednom periodu posjete Japan.

Ambasador Takahara je čestitao predsjedniku Vlade na članstvu Crne Gore u NATO-u i rekao da Japan podržava evropske integracije Crne Gore i da našu zemlju vidi kao buduću članicu Evropske unije. U tom kontekstu je ocijenjeno da evroatlantske i evropske integracije naše zemlje značajno doprinose stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Predsjednik je zahvalio na dosadašnjoj razvojnoj pomoći koju Vlada Japana pruža Crnoj Gori, istakavši da Vlada i građani Crne Gore jako cijene donacije japanske Vlade. Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo otvaranjem Japanskog ugla u Podgorici, koji će, kako je kazao, ojačati odnose Crne Gore i Japana, ali i dodatno približiti japansku kulturu Crnoj Gori.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?