Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

GD Direktorata za energetsku efikasnost Radulović: Kroz mjere energetske efikasnosti u CG rekonstruisano 48 zdravstvenih i obrazovnih objekata

Objavljeno: 14.12.2017. 21:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Realizacijom dva projekta koji se finansiraju na osnovu međunarodnih kredita iz oblasti energetske efikasnosti –projekat Energetska efikasnost u Crnoj Gori koji je fokusiran na zdravstvene objekte i projekat Program energetske efikasnosti u javnim zgradama, koji je fokusiran na obrazovne objekte i dijelom na administrativne objekte u proteklih osam godina rekonstruisano je 48 zdravstvenih i obrazovnih objekata širom Crne Gore, rekao je generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije Marko Radulović, u izjavi za medije nakon 54. sjednice Vlade.

„Prvi projekat realizujemo od 2009. godine, dok je drugi startovao sa realizacijom 2012. godine i u proteklih osam godina na realizaciji ova dva projekta, kroz mjere energetske efikasnosti je rekonstruisano 48 zdravstvenih i obrazovnih objekata širom Crne Gore i do sada smo investirali oko 35 miliona eura“- rekao je Radulović, dodajući da se danas usvojeni Izvještaj na sjednici Vlade odnosi na druge dvije faze pomenutih projekata, odnosno za period 2014. godine za prvi projekat i 2015. godine za drugi projekat.

„Za pomenuti izvještavani period kroz dva programa do sada je izvršena rekonstrukcija i adaptacija ukupno trinaest obrazovnih i zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori i do sada smo investirali oko 9 miliona eura“- rekao je generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?