Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarka Pribilović: Planom optimizacije broja zaposlenih do efikasnije javne uprave

Ministarka Pribilović: Planom optimizacije broja zaposlenih do efikasnije javne uprave
Datum objave 06.07.2018 18:55 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada je na današnjoj sjednici donijela Plan optimizacije javne uprave za period 2018-20. U izjavi za javnost nakon sjednice, ministarka javne uprave Suzana Pribilović je saopštila da pomenuti plan ima za cilj povećanje efikasnosti i efektivnosti javne uprave, naročito u segmentu pružanja usluga građanima i privredi.

„Jedna od kratkoročnih mjera i na lokalnom i na centralnom nivou jeste ograničavanje zapošljavanja zasnivanjem radnog odnosa na neodređeno i određeno vrijeme u organima državne uprave i javnim ustanovama čiji je osnivač država i to u periodu od godinu dana od danas. Zatim prestanak radnog odnosa na određeno vrijeme istekom roka na koji je radni odnos zasnovan bez mogućnosti produženja u ovih godinu dana, odnosno prestanak radnog angažmana lica angažovanih po drugim osnovama po isteku vremena na koje su ta lica angažovana“- rekla je ministarka Pribilović.

Ona je naglasila da se Planu optimizacije javne uprave nije pristupilo kroz prizmu otpuštanja, kako se često pominje u javnosti, već je isti posmatran kao dio širih reformskih programa, a sve u cilju efikasnije javne uprave.

Istakavši da Plan optimizacije daje set prilagođenih sektorskih mjera za prevazilaženje izazova koje javna uprava ima u maksimalnom korišćenju svojih kapaciteta, ministarka je saopštila da su mjere podijeljene na kratkoročne, čija realizacija je predviđena za period do kraja 2018. godine i nastavlja se u 2019. kao i srednjoročne sa realizacijom do kraja 2020. godine.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE