Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reforma pravosuđa donosi vidljive koristi građanima i privredi

Objavljeno: 04.10.2018. 23:03 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
     
Kao rezultat reforme pravosuđa, danas u Crnoj Gori imamo znatno efikasnije sudove i značajno smanjen broj zaostalih predmeta, čime se našim građanima i privredi obezbjeđuje bolja zaštita prava i brži pristup pravdi, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Potpredsjednik Pažin govorio je, danas u Tirani, na Forumu ministara pravde i unutrašnjih poslova EU-Zapadni Balkan, u kojem su, osim ministara pravde i unutrašnjih poslova zemalja regiona, učestvovali i zvaničnici država članica EU i visoki predstavnici evropskih institucija poput evropske komesarke za pravdu Vere Jurove i evropskog komesara za unutrašnje poslove Dimitrisa Avramopulosa

Potpredsjednik je naglasio da su u toku sprovođenja aktuelne strategije reforme pravosuđa u Crnoj Gori vidno unaprijeđeni svi aspekti crnogorskog pravosudnog sistema.

Najavio je da će ciljevi nove strategije reforme pravosuđa za period 2019-2020 uključivati dalju racionalizaciju pravosudne mreže, mjerenje opterećenosti rada sudija i vremena za rješavanje predmeta, smanjenje broja neriješenih sudskih predmeta i dalje usaglašavanje sudske prakse sa praksom Evropskog suda za ljudska prava.

Tokom odvojenog susreta sa evropskom komesarkom Verom Jurovom, potpredsjednik Pažin je zahvalio na podršci za prijem Crne Gore u Program pravde Evropske unije. Učešće Crne Gore u Programu pravde EU, čiji budžet iznosi 378 miliona eura, omogućiće crnogorskom pravosuđu tješnju saradnju sa pravosudnim sistemima država članica EU i obezbijediti čvršće garancije zaštite prava crnogorskih građana u cjelokupnom evropskom pravosudnom prostoru.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?